Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2014 12:15 - Бялата пухенка: модерен и елегантен вариант за зимата
Автор: jolifashion1 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4620 Коментари: 0 Гласове:
1



image
С наближаването на студовете всяка жена се замисля с каква връхна дреха ще се чувства най-топло и уютно през зимата. Но не всяка ще се реши да си купи бяла пухенка. Обикновено се смята, че тя се цапа лесно и затова не е подходяща за ежедневно носене. Но много от нас понякога си мечтаят да имат такава дреха в гардероба, ако, разбира се, вече не са си купили.Тези, които вече имат тази прекрасна дреха отбелязват, че са много доволни, а грижите са същите, както за всяка друга връхна дреха.

Как да изберем бяла пухенка?

Най-главното качество на материята е да бъде водонепроницаема и да не пропуска вятър. Голямо внимание трябва да се обърне на пълнежа, защото именно той отговаря за топлината и комфорта на дрехата. Много от нас предпочитат естествения пълнеж, в дадения случай това може да бъде пух от патица или лебед. Друг вариант е изкуствения пълнеж като например thermoclaud. Дрехи с такъв пълнеж също са много топли, лесно се поддържат и са трайни също както и дрехите с естествен пух.

И тук е важно да отбележим, че при избора на пухенка трябва да бъдем много внимателни, тъй като има голяма вероятност да попаднем на некачествена имитация.

Най-често това се отнася именно за пълнежа, който може да се окаже обикновена вата.

В такъв случай дрехата няма да ни служи дълго, а ако зимата е студена – няма и да ни топли. За да не се хванем на въдицата на измамниците, е добре да знаем как да избираме пухенка. Първо разгледайте шевовете. Ако отвътре има вата, то влакна от нея обикновено излизат и навън. Ако пуха е твърде много, то при стискане с ръка това ще се усеща. За оптимално се счита наличието на 80% пух в пълнежа. Важен показател за качеството на пухенката е и теглото й, което не трябва да превишава 1 кг.

При подбора на другите дрехи за зимата няма да имате проблеми, тъй като бялата пухенка отлично се съчетава с всички цветове. Най-добре изглеждат класическите варианти: черно, сиво и червено с бяло. Но добре ще изглеждат и по-ярките комбинации.

Голямо внимание трябва да се отделя на стила на дрехите, които подхождат да се носят с пухенка. За къса пухенка подхождат дънки с високи ботуши с токче. Много добре ще изглеждат така модерните за сезона кожени тесни панталони. За по-дългите модели пухенки по-добре да изберем клин. За още по-голямо удобство можем да обуем модерни и практични ботуши от овча кожа и така да отидем на разходка или шопинг.  

Как да поддържаме бялата си пухенка?

Снежно-бялата ни пухенка изисква старателни грижи. Ако това е отбелязано на етикета най-добре е да я носим на химическо чистене, но не винаги е удобно, а и на някои може да се стори скъпо. Можем ли сами да я изперем? Разбира се, че можем. Тук ще отбележим, че дрехите с изкуствен пълнеж се перат значително по-лесно. Когато пухенката е с естествен пълнеж от пух се препоръчва да я перем на ръка. За машинно пране се препоръчва да се пере на най-деликатен режим и при ниска температура. След прането е необходимо да се изплакне няколко пъти. Препоръчва се да си закупите специален препарат за пране на пухени изделия, тъй като обикновеният прах за пране не е подходящ. За сушене е необходимо да намерим свободно хоризонтално място.

И все пак, ако абсолютно бялата пухенка ни се струва не съвсем подходяща и практична, можем да си купим пухенка в друг цвят, но украсена с бяла кожа около яката или качулката. Това е добър вариант за тези, които искат да се освежат за зимата и същевременно да спестят време и грижи за връхната си дреха.

 image





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jolifashion1
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 37609
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930