Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 10:08 - Как да изберем облекло за вечерта? С какво да отидем на кино?
Автор: jolifashion1 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2812 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.01.2014 13:17


image

Какво да облека за среща и въобще „за пред хора” не винаги е лесна задача. Иска ни се едновременно и да изглеждаме красиво и привлекателно, и да ни бъде удобно.
Какво да облечем, за да отидем на кино с гаджето или приятели? Отговорът е: важно е удобството. Нека не забравяме, че каквато и да е програмата на вечерта, ще се наложи да седим почти неподвижно на едно място в продължение на около два часа. Ето защо преди да изберете дреха за кино задължително в къщи изпробвайте тоалета, който сте си избрали: сядайте и ставайте няколко пъти облечени в него и вижте как се чувствате. Ако любимите ви плитки дънки са ви отеснели, може би посещението на филм не е най-подходящото място, където да ги облечете отново. Или искате да покажете бронзовия си тен придобит наскоро на плажа? Но да облечете прекалено къса пола и да отидете на кино също не е най-добрият вариант. Помислете дали ще се чувствате удобно ако трябва при всяко кръстосване на краката да подръпвате поличката си надолу. Не трябва нищо да ви притиска или притеснява. Едва ли ще направите добро впечатление на приятеля си ако през цялото време се въртите и напрегнато оправяте дрехата си. Същото се отнася и за обувките. Ако не са планирани пешеходни разходки най-добре обуйте обувки тип пантофки или на среден ток, а може и на ниска платформа. Обувки на високи токчета са напълно неподходящи и неудобни, а от маратонките и така модерните в последно време кецки също по-добре да се откажете и да изберете нещо по-елегантно. И в никакъв случай не се изкушавайте да събувате обувките си, дори наполовина или за секунда по време на прожекцията. И още по-конкретно: Какво да облечем и как да изглеждаме когато отиваме на среща с приятеля си и на кино? В този случай трябва да бъдем много по-отговорни. Има една тайна, която се знае от малко девойки. Даже това да е първа среща и да отивате на кино с младеж, с когото сте се запознали съвсем скоро, близкият контакт е неизбежен. Ето защо изберете дреха с красива ненатрапчива линия, сложете си хубав, марков парфюм, но не прекалявайте и се погрижете за свежестта на дъха си. Желателно е да не използвате козметика с остър мирис като лак за коса, вакса или друг стилизиращ продукт. Дори да нямате намерение да създавате близки отношения с вашия приятел още от първата вечер, имайте предвид, че в киносалона ще се наложи да седите съвсем близо един до друг, да се докосвате неволно до него, особено когато трябва да си кажете нещо „на ухо”. По тази причина е добре да спазвате тези прости правила по отношение на вида си.

А какво да облечем ако срещата е романтична? Най-добрият избор е практична дреха със средна дължина, предназначена за ежедневието. Тя може да е от интересна материя, с характерен цвят или да добавим към тоалета допълнителни аксесоари или акценти: шал, чанта, които не е задължително да са в тон с обувките. Отдавна това не е проява на добър вкус. Чантата може да се различава по цвят, но не и по стил от обувките и да бъде акцентът на вашия тоалет.

Ако отиваме на кино с компания изборът не е толкова труден и няма нужда да сме толкова критични. Тук вече е напълно уместно да облечем дънки с подходящ блузон или топ, в зависимост от сезона, или удобна пола и блузка. Остава условието дънките да са ни по мярка, да ни стоят добре и полата да не е прекалено къса. Отново най-важното е удобството. Допуска се и по-спортен стил. Като се има предвид, че в последно време най-посещаваните киносалони са в МОЛовете, такова облекло е съвсем подходящо. По време на прожекциите обикновено се консумират пуканки или някаква напитка. Ще бъде много неприятно, излизайки от салона да развалим настроението си като видим някое петно по новия си костюм като следствие от тази консумация.

Не се бойте да експериментирате. В киносалоните все още няма фейс-контрол, така че можем да отидем на кино облечени така, както ни се струва уместно. Главното е да уважаваме другите и да не посещаваме киносалони обилно напарфюмирани или обратното – с лоша хигиена, както и с големи прически или шапки, с които да пречим на стоящите зад нас да се насладят на филма. Останалото е наш личен избор.

 

 


image

 

 

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jolifashion1
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 37529
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031